درحـال ذخـیره سـازی...
گروه
07 جولای 2018
2479

یک زن، جوان‌ترین شهردار کشور شد

زنان کشور روز به روز جای‌شان را در پست‌های مدیریتی پیدا می‌کنند. در جدید‌ترین گام زنان برای احقاق حقوق‌شان، سهیلا بامری، زن جوان ٢٨ ساله‌ای به عنوان جوان‌ترین زن شهردار کشور به عنوان شهردار شهر «چگردک» دلگان انتخاب شد.

شهردار چگردک به خودش و به همه کسانی که باید در پیشبرد اهداف شهر، از او حمایت کنند، مطمئن است. اعتماد به نفس دارد و با اطمینان می‌گوید که موفق می‌شود. فعال است و به آینده امید دارد. برنامه‌های زیادی دارد و معتقد است که نه‌تنها تمام برنامه‌هایش عملی می‌شود که پس از آن می‌تواند برنامه‌های دیگری برای روستای تازه شهر شده چگردک بریزد.

سهیلا بامری با رای اکثریت مطلق اعضای شورای شهر چگردک دلگان به عنوان جوان‌ترین شهردار کشور برای تصدی مسوولیت شهرداری این شهر در جنوب این استان انتخاب شد. این زن بلوچ متولد ٦٩ است و از زنان فعال بومی منطقه است که سابقه فعالیت در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی، دهیاری و امور عمرانی را در کارنامه خود دارد.

چگونه توانستید خودتان را برای پذیرش مسوولیت شهردار مطرح کنید و چه مراحلی را طی کردید تا رای اعضا را به دست آوردید؟

من فعالیتم را برای شورا و بسیج از دوران دبیرستان شروع کردم. از همان موقع هم شروع به فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی و ورزشی کردم. بعد از دانشگاه هم بلافاصله در پیشگامان علم و دانش ثبت‌نام کردم و به خدمت معلمی پرداختم. بعد از آن اسمم را در شورا برای دهیاری نوشتم. در شورا فعالیت‌های من را دیدند و بعد از این فعالیت‌ها به عنوان دهیار انتخاب شدم. آن زمان چکردگ یک روستا بود و من برای این روستا کارهای زیادی انجام دادم به همین دلیل هم مسوولان خیلی از من راضی بودند و مورد تایید اعضای شورای شهر بودم. من به عنوان مشاور بخشدار هم فعالیت می‌کردم. بخشدار هم از من خیلی راضی بود. رضایت مسوولان به گوش فرماندار رسید و به دلیل فعالیت‌هایی که انجام داده بودم و رضایت همه را جلب کرده بود، جلسه‌ای تشکیل شد و در آن جلسه بخشدار، فرماندار و اعضای شورای شهر من را مورد تایید قرار دادند و من را به عنوان سرپرست شهر چگردک به استاندار معرفی و پیشنهاد کردند. و با تایید استاندار به عنوان سرپرست انتخاب شدم.

تصور از جامعه سیستان و بلوچستان، یک جامعه مردسالار است. انتخاب شما به عنوان یک زن جوان در چنین فضایی چقدر با این فضا در تناقض است و چقدر توانسته‌اید بر این فضا غلبه کنید؟

همه ما می‌دانیم که در سیستان و بلوچستان به خصوص بلوچستان، مردان خیلی تعصب دارند اما خانواده من با اینکه مذهبی هستند، خیلی فرهنگی هستند. زنان منطقه برای توانایی بیشتر و کسب علم و دانش زنان در همه عرصه‌های ورزشی، سیاسی و بسیج خیلی فعال هستند. زنان برای اینکه به چشم بیایند، خیلی تلاش می‌کنند. خانم دکتر فاضلی، مدیرکل امور بانوان برای وضعیت زنان منطقه خیلی زحمت کشیدند و الان زنان بلوچستان پیشرفت می‌کنند. فرماندار، استاندار، بخشدار و شوراهای شهر هم خیلی از زنان حمایت کردند و همین موضوع به پیشرفت و بهبود جایگاه زنان منطقه خیلی کمک کرد.

الان چه وضعیتی را در شهرداری شهرتان تحویل می‌گیرید و برای شهرداری شهرتان چه برنامه‌ای دارید؟

برنامه‌های خیلی زیادی دارم. ایجاد حس مشارکت، استفاده از سرمایه‌های اجتماعی، بهره‌مندی از ظرفیت‌های نخبگان و معتمدین بالاخص بانوان و همچنین بهره‌مندی از تمام توان‌مان برای ساختن شهری آباد از اولین برنامه‌های ما است. در این راستا در چارچوب قوانین و با برنامه‌های نظام‌مند و با استفاده از سیاست‌های دولت تدبیر و امیدمان گام برمی‌داریم. برنامه‌های زیادی هم برای شهر، فلکه‌های شهر، جاده‌سازی، آسفالت‌سازی و اجرای طرح هادی و کارهای دیگر داریم و ان‌شاءالله در آینده برنامه‌های بیشتری هم خواهیم داشت.

شهرداری شما چه منابعی برای درآمد دارد؟ یک شهرداری وابسته است یا می‌تواند به خودش متکی باشد؟

چگردک قبلا روستا بوده و ما دهیار داشتیم که خود من زمانی دهیار چگردک بودم اما الان شهر شده است. درآمدهای ما بیشتر باید درآمدهای پایدار باشد و بودجه‌ هم از دولت دریافت می‌کنیم. شهرداری هم اما جایگاه خودش را دارد. ما باید برای شهرداری هم درآمد ایجاد کنیم. چگردک شهر کوچکی است، نسبت به شهرهای دیگر هم کوچک است. باید درآمدزایی این شهر بیشتر تلاش کنیم. ما باید راه‌هایی پیدا کنیم تا بتوانیم در شهرمان درآمدزایی کنیم و شهرداری متکی به درآمدهای خودش باشد. ما باید مردم، جوانان و نخبگان را روی کار بیاوریم تا بتوانیم برنامه‌های جدیدی را برای شهرمان ایجاد کنیم.

مهم‌ترین ویژگی شهر شما که بتوانید با استفاده از آن، شهر را توسعه دهید و وضعیت شهر را بهبود ببخشید، چیست؟

شهر ما به لحاظ کشاورزی خیلی فعال است. ما کشاورزان خیلی موفقی داریم. همچنین در زمینه صنایع دستی هم جایگاه خوبی داریم. ما اینجا زنانی داریم که دست‌دوز هستند و سوزن‌دوزی‌های فوق‌العاده‌ای انجام می‌دهند که ما می‌توانیم از هنر و ظرفیت آنها استفاده کنیم. ما می‌خواهیم از این طریق و با کمک شهرداری‌های دیگر شهرمان را توسعه دهیم.

مهم‌ترین نیاز شهر و مردم چگردک در حال حاضر چیست؟

مهم‌ترین نیاز ایجاد فضای سبز در شهر است. ما فعلا جاده‌های درست و حسابی در کوچه و خیابان نداریم و می‌خواهیم به وضعیت جاده‌ها و بعد از آن به وضعیت کوچه‌ها و چاه‌ها رسیدگی کنیم. ما برنامه داریم فضای خوبی در شهرمان ایجاد کنیم.

فکر می‌کنید می‌توانید این نیازها را برآورده و برنامه‌های‌تان را عملی کنید؟

بله، به امید خدا اینها در برنامه‌های ما هست و می‌توانیم انجام‌شان دهیم.

مهم‌ترین برنامه‌ شما برای موفقیت چیست؟ چه کاری در راستای موفقیت‌تان می‌خواهید انجام دهید؟

اول از همه‌چیز توکل به خدا است. همچنین به کمک خیرین به شهرمان هم امیدواریم. ما مردمان خیری داریم که دوست دارند به شهر ما کمک کنند.

فکر می‌کنید موفق می‌شوید؟

بله حتما موفق می‌شویم.

فکر می‌کنید پشتوانه مسوولان دیگر را برای حل مشکلات شهرتان دارید؟

بله، ما پشتوانه همه را داریم؛ هم مردم، هم بزرگان، هم خیرین و هم فرماندار، بخشدار و شوراهای شهر. خداروشکر همه کسانی که من را به عنوان بانوی جوان برای این مسوولیت بزرگ انتخاب کردند، پشت من و شهر چگردک هستند و من اطمینان دارم که موفق می‌شویم.

اقتصاد آنلاین

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید